Vin, øl og alkoholsalg

DSC_24680001

Her er en liste over vinhusets bobler, øl, dessertvin, alkohol m.m. i vinteren 2018. Alle priser er inklusiv moms og alkoholafgift.
Vi sender over hele landet til en fragtpris på 50,- kr.

Cider – Aroma 2017 og Cider 2014

I 2018 er der to typer cider på lager. Den klassiske Cider fra 2014 lavet af de gamle engelske cidersorter fra gårdens nordlige lille æblelund, samt Aroma fra 2017 – en purung sortsren cider, som er perlende frisk i sit udtryk.
De engelske  cideræbler er presset omgående og Aroma har yderligere karakter fra 2 måneders maceration, inden pulpen blev presset. Begge typer er knastørre cidere, flaskerne indeholder 75 cl på 6% og er naturligvis degorgerede, så der ikke er gærrester tilbage. Pris pr. flaske 195,- kr. Tag to flasker for 300,- kr.

Mousserende æblevine – Sommer og Efterår 2015

Vores æblebobler er lavet på champagnemetoden. Æblerne er kvast og har macereret i 3 døgn, gæret med en blanding af vildgær og champagnegær og dernæst har vinen gennemgået en naturlig malolaktisk syreomdannelse. Sommer er lavet på de tidlige æblesorter, hvilket giver den en fin sprød karakter, meget vinøs med citrusnoter og perlende små bobler. Virkelig velegnet som aperitif eller til forretten. Efterår er en blanding af de sene sorter, hvilket giver en vin med mere dybde og tyngde – den vil kunne serves til mere karakterfuld mad eller blot drikkes ganske uden eller endnu bedre til salte snacks. Sommer og Efterår er lige som vores cider helt uden dosage (sukkerlikør) eller svovl. Det er kun den rene vare.
75 cl på 11% til 249,- kr. Tag to flasker for 400,- kr.

Rødvin – Huit ans sur lie 2009

Vores rødvin fra den seneste rigtige gode årgang. Du har måske smagt dens forgænger Six Ans, der havde ligget 6 år på gæren. Nu har vi tappet den sidste ståltank med rødvinen fra 2009. Her har vinen lagt sur lie huit ans, altså 8 år på gæren, inden den er flasket. Helt unikt for en dansk vin eller udenlandsk vin for den sags skyld. Druerne er Leon Millot og Rondo. En meget kompleks vin.
75 cl 12% 295,- kr. Tag to flasker for 500,- kr.

Øl – Barley wine 2016

En helt unik øl lavet på byg og hvede. Gæret på et Stauning-whiskyfad med champagnegær. Smagen kan bedst beskrives som flydende karamel af den gode slags. Det er en sød øl med en fantastisk karakter af vanilje fra whiskyfadet. En helt igennem værdig ledsager til din ris a la mande eller bare til en hyggestund. En fuldkommen unik øl der er behandlet som champagne; klaret i champangnereol og varmdegorgeret, så der ikke er nogen gærrester i øllet, selvom det er flaskegæret.
75 cl 10% 195,- kr.

Gin – Den eneste 2016

Det er en lille unik produktion, som på kort tid har opnået kultstatus. Vores gin er lavet af lige dele hjemmedyrkede æbler, urter og ditto kærlighed. Denne gin er ufiltreret og de æteriske olier giver flaskens indhold et smukt letskyet udseende – i koldt vejr bliver det nærmest en rimtåge. Urterne er dyrket i haven ved siden af den lille æbleplantage, og de afspejler dyrkningssæsonens muligheder. Årgang 2016 er destilleret på æblealkohol, enebær samt citrongræs, fennikelblomster, solbærsalvie, ananassalvie, mexicansk estragon, marokkansk mynte, æblemynte, bladselleri, schweizisk mynte, eau de Cologne mynte, kvan samt citronverbena.
50 cl 45,5% 495,- kr.

Vodka – Notka 2016

Ordentlige råvarer, håndværk, tid og kærlighed. Det er det eneste, der skal til, og alligevel er den kombination så vanskelig at opdrive. Ifølge EUs spiritusforordning skal alkohol være karakterløs og uden smag af det oprindelige landbrugsprodukt for at kunne kaldes vodka. Den slags mishandling af en raffineret drikkevare kunne vi aldrig drømme om! Indholdet i denne flaske er skånsomt destilleret på de fineste fermenterede økologiske kartofler og det kan smages. Derfor er navnet Notka. Der er kun få flasker af denne årgang.
50 cl 40 % 495,- kr.

Pære eau de vie 2017

Ved stuehusets vestgavl står et ældgammelt pæretræ. Det er formodentligt over 100 år gammelt og helt sikkert lige så højt som huset. Det træ har set tider, mennesker og dyr komme og gå – uden at kny. Pærerne er dråbeformede, små og sukkersøde. År efter år falder de tålmodigt mod græsset, og de fleste år spises hver eneste frugt af gårdens ænder, gæs og hunde. I 2017 bredte vi en dug ud under træet og hver dag blev nattens nedfald opsamlet og sat til gæring i vineriet. I denne flaske er destillatet af pæretræets sjæl udvundet til dig. Dyrene har fået æbler i stedet.
50 cl 40 % 495,- kr.

Æble eau de vie 2016

Det kølige nordiske klima er perfekt til at dyrke æbler i. Smagen starter ude på marken, langt nede i jorden, hvor vores mange æbletræer henter deres livsvigtige næring. Intet kan overlades til tilfældighederne. Placeringen er nøje udvalgt, jorden er nøje udvalgt, og der arbejdes ihærdigt for at skabe det perfekte mikroklima omkring træerne.
Spiritus lavet af frugt, der er plantet, passet, høstet, forarbejdet, fermenteret, kontrolleret og gjort klar af de samme hænder – direkte fra jorden til dig.
50 cl 40 % 495,- kr.

Portvin – Porti 2016

Portvinen kan kun laves hvert 3-4 år, når klimaet særligt tilgodeser druedyrkningen. Vi fremstiller den særlige vin ved forsigtigt at presse de modne druer, så den letløbende saft kan tages fra til mousserende rosévin og de tilbageværende drueskaller med det sukkerholdige frugtkød kan sættes over at gære 3 døgn, inden de atter presses. Den intense druemost frigives således og gæringen standses ved tilsætning af destilleret druealkohol af egen avl. Herefter igangsættes en længerevarende modnings- og lagringsproces med ristede danske egestave inden tapning.
50 cl 18 % 350,- kr.

Øl

Flaskerne kan desværre ikke sendes, kun afhentes på gården efter aftale.

“Tyndben” En dejlig fyldig nøddebrun frokostøl på 3,8% med masser af smag. Øllen er lavet med en engelsk alegær og en moderat humlebitterhed.

“Pilsner” Lige som du kender pilsner, bare en der smager af meget mere. Lys fyldig undergæret øl med en fin balanceret traditionel saaz-humle og lidt restsødme. 5%.

“Klassisk” Langsomt undergæret halvmørk øl fyldt med elegante karamelnoter, der tøjles af saaz-humlens bitterhed, som dæmpes af en smule sødme. 5%.

“Onkel Dunkel” En øl til dem der kan lide mørke, men ikke tunge øltyper. En undergæret øl der med lette tråd serverer en stor palette af mørke maltnoter med lakrids, som det der står tilbage. 5%.

“Folkebobler” En helt særlig øl lavet på champagnegær og tilsat en smule af vores egen æblemost. Det giver en super læskende frugtig og svagt syrlig øl på 5,3% stort set uden bitterhumle, men med en frugthumling i stedet.

“Blondinen” En øl i bedste belgiske stil med stor fylde og smag. Frugtige noter og kompleks humle kendertegner øllet, der efterlader en fin sødme i munden. 6,3 %.

“Brunetten” Som sin blonde søster, men med mørkere ristet malt der giver mere karamel sammen med den belgiske frugtighed og humlens subtile bitterhed. 6,2%.

“Sørøverbryg” Brygmesterens signaturbryg der giver fuld skrue på hele paletten. Et ordenligt måltid med sødme, kontrolleret bitterhed og lidt chili til at spille op mod sødmen, hvilket resulterer i en urimeligt letdrikkelig stærk øl. 8,3%.

Alle øllene er i 50 cl flasker, de er økologiske og alle håndbrygget og eftergæret på flasken.

De koster 50,- pr. stk. 6 stk. for 250,- og en kasse med 12 stk. til 450,- der kan naturligvis blandes efter behag.

 

 

Sm1ag

Du finder Fødevarestyrelsens kontrolrapport HER