Vinsalg

Vinhuset Kvist & Vitus leverer direkte til få udvalgte restauranter, som har et særligt fokus på mad og vine.

Følgende steder kan nogle af vinene nydes:

Stedsans – Torvehallerne København
Hærværk – Aarhus
Norsminde Kro – Odder
Malling Kro – Aarhus
Molskroen – Djursland
Dollys – Horsens
Hos Fischer – København
samt The Wine Company – København

Desuden har vi åbent på gården efter aftale. Send en mail til sk@detlillevineri.dk

DSC_24680001

Her er en liste over vinhusets bobler og stillvine i foråret 2016. Vi sender vin over hele landet til en fragtpris på 80,- kr.
Bestillinger modtages på ovennævnte mail-adresse.

Vinhusets bobler

Hvid traditionel Mousserende
Æblepagne, stor mundfylde og med en delikat bitterhed fra massegæringen, der gør den perfekt som aperitif til salte snacks. Lavet på traditionel champagnemetode. Kåret som årets nytårsbobler hos Gastromand
11,5% 2013
75 cl 249,-

Rosé Barrique Mousserende
Knastørre røde druebobler – vin fuld af saft og kraft, der får mundvandet til at løbe, og dig til at løbe efter et glas mere. Lavet af letpresset Rondo på champagnemetoden. Noter at hindbær, jordbær og ribs
11,5 % 2013
75 cl 295,-

Rosato Mousserende
Stor og kompleks mousserende mørk rosé lavet på champagnemetoden. To dages skalkontakt giver denne flabede rosé mørke noter og rygrad til de fleste hovedretter, eller blot som en overvældende aperitif-oplevelse.
10,5% 2013
75 cl 295,-

Vinhusets Stilvine

Hvid Barrique
Hvidvin lavet på æbler, modnet 9 mdr. på gamle fade. Tør og perfekt til fisk og skaldyr
10,5% 2013
50 cl 150,- 75 cl 175,-

Rosato
Lys og let rødvin eller mørk rosé om du vil. Serveres dejlig kold, 8-12 grader C. Vin der appellerer til de store slurke!
10,5% 2013
50 cl 175,-

Six ans sur lie
Stor og fyldig rødvin, fuld af kompleksitet. Den har, som navnet siger, ligget 6 år på gæren. Metoden giver en helt anderledes smagspalet end dansk vin normalt kan tilbyde. Syltede kirsebær, modne blommer, læder og chokolade. Afbalancerede tanniner der holder vinen i live i glasset. Åbnes gerne en time eller to, inden den drikkes.
12% 2009 –
75 cl 295 ,-

De stærke

Grappa
Kendt og elsket af grappa-entusiaster
40% 2013
35 cl 259,-

Æble eau de vie
Fyldig og fræk eau de vie brændt på vores æblecider. Modnet og lagret på flasker.
38% 2010
35 cl 259,-

Porti
Vores bud på en portvin fra det nordiske klima. Vinen er lavet af det frugtkød, der sidder lige under skallen på druerne; der hvor det sødeste og mest karakterfulde i druen er. Med andre ord – alt det tynde er sorteret fra, og det giver mulighed for denne friske vin med masser af bær i næsen og i munden. Kirsebær dominerer sammen med sarte vaniljenoter af den ristede eg fra egen skov, som vinen er lagret på. Vinen er ufiltreret og usvovlet, ikke noget religiøst, det er bare ikke nødvendigt med indgreb. Grundet processen er det kun et meget lille antal flasker, der produceres, og det sker langt fra hvert år.

20% 2014
50 cl 349,- kr.

Proveau
En elegant og ikke for sød æbledessertvin lavet sådan nogenlunde efter portvinsmetoden. Perfekt til ost, moderne desserter og ikke mindst blot som et stort køligt glas på terrassen en varm sommerdag. Lavet af æbler, der er sent høstede og eftermodnet lige til kanten. Metoden giver en masse spild, og gør presningen meget besværlig. Det betyder ikke så meget, når bare æbleportvinen er det hele værd.
René Langdahl skrev i Gastro om vinen:”En frugtvinøs milepæl!” Laves kun på gode årgange og i meget små mængder.

18 % 2013
50 cl 349,- kr.

Sm1ag

Du finder Fødevarestyrelsens kontrolrapport HER